originalna objava na veb sajtu dnevne novine Kurir na temu “bus plus”

Koliko ste se samo puta našli u prilici da vam je hitno potrebna slika objave (screen shot) sa nekog bitnog sajta? Konferecija za novinare se nedavno završila, na news i info portalima i veb sajtovima medija se već pojavljuju objave i vi biste želeli da što pre klijentu pokažete rezultate svog rada. Potrebno je odlaziti na sajtove, snimati ekrane, prebacivati to u neki softver za obradu slike, smanjivati, seći, optimizovati… a imate toliko posla… :(

Ukoliko koristite Naslovi internet kliping servis za praćenje i obaveštavanje o objavama koje vas interesuju na preko 100 najbitnijih news i info portala i na sajtovima medija vašim mukama je došao kraj. Od sada vam je na raspolaganju funkcionalnost kojom se automatski snimaju slike strana sajtova na kojima je vest objavljena! Ona je besplatna, deo je standardnog paketa i beskonačno je jednostavna za korišćenje.

PR agencija kojoj je ova tema zanimljiva dobija objavu na e-mejl nekoliko minuta po pojavljivanju na vebu u ovakvom obliku

Ako servis koristite u režimu da vam svaka nova objava automatski dolazi na mejl potrebno je samo da kliknete na link “Prvi ekran kao .jpg” u gornjem desnom uglu i da sačekate nekoliko trenutaka. Ovim postupkom dobijate snimak prvog ekrana objave dubine 800 piksela koja je već pripremljena (optimizovana) za ubacivanje u dokumente. Možete je uneti na slajd u Power Pointu, na stranicu u Wordu ili u telo mejla. Možete je snimiti i koristi kasnije ili klijentu poslati kao attachment.

ovako izgleda objava u arhivi gde je stalno na raspolaganju

Naravno da ste uvek u prilici da ovu operaciju obavite i naknadno, kada je prvi trenutak u kome ste obavešteni o objavi prošao. Za to je potrebno da uđete u svoj nalog i pronađete objavu koja vas zanima u arhivi. Jednostavnim klikom na dugme sa natpisom “Prvi ekran kao .jpg” postupak se ponavlja i za nekoliko trenutaka snimak objave sa originalnog sajta je na vašem računaru. :)

Na ovom mestu moguće je i uključiti praćenje komentara na vesti koji mogu da budu bitni, da prosledite objavu klijentu ili kolegama, da je odštampate, snimite kao .pdf dokument  ili da preuzmete snimak cele strane sajta gde je tekst objavljen. Ovo se radi klikom na dugme “Stranica kao .jpg”. Sličan link se nalazi i u vrhu e-mejla ako tako dobijate objave. Nekoliko trenutka posle klika dobijate sliku strane sajta sa objavom sa svim banerima, povezanim vestima i sličnim sadržajima kao što je ova u nastavku teksta na kojoj je objava iz našeg primera. Ovim ste u prilici da vršite potrebne analize, da sliku sačuvate ili uklopite u materijale koje pripremate.

Tehnologija pruža razne mogućnosti a Naslovi internet kliping servis se trudi da se koristeći ih maksimalno prilagodi potrebama svojih sve brojnijih klijenata. Pozivamo vas da se prijavite za besplatni tronedeljni test period ovog servisa.